7 Nisan 2014 Pazartesi

CorelDRAW Graphics Suite X7 Türkiye fiyatları.

İndirimli fiyatlar için arayın: 0554 533 00 66

CorelDRAW Graphics Suite X7 ülkemizde satışı başladı. CDGS X7 kullanıcılarına kutu, lisans ve abonelik olarak üç farklı satış modeli sunuyor. Türkiye fiyatları ve içerikler ise şu şekilde.

CDGS X7 Kutu: 899$ + KDV
Önceki sürümlerde olduğu gibi 1 kullanıcılı kutu ürün olarak satılıyor. Yasal belgeleriniz faturanız ve kutu içinden çıkan seri numarası oluyor. Ürünü satın aldığınızda Türkiye distribütörüne kayıt yaptırmanız zorunlu olmasa da ileride kutunun, seri numarasının kaybolması durumunda yeni seri numarası talep edbilmeniz ve yasal olarak korunabilmeniz için kayıt yaptırmanız gerekiyor.

CDGS X7 Lisans: 879$ + KDV (Kampanyadan faydalanın 639$ + KDV)
Önceki sürümlerde olduğu gibi ürün size sadece lisans sertifikası olarak geliyor. Ürünü satın aldığınızda yükleme dosyalarını ve içeriği internetten indireceksiniz ve doğrudan Corel firmasına kayıtlı olacağınız için sizin adınıza bir lisans sertifikası gönderilecek. CDGS X6'da lisans ürün çoklu dil desteğine sahipti yani aynı anda bir çok dil ile uygulamaları yükleyip diller arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Dezvantajı ise lisans sürümlerde üyelik sisteminin olmaması. X7'de durumun ne olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

CDGS X7 Upgrade: 449$ + KDV
Upgrade fiyatı yaklaşık %25 oranında arttı. X6 sürümü çıktığında corel upgrade politikasını da değiştirmiş, sadece 2 sürüm öncesi ürünlerin upgrade edilebilmesine izin vermişti. X6 upgrade etmek için elinizde en az X4 lisansı olmalıydı. Bu durum X7 için en az X5 sürümünün olması gerektirir fakat Corel burada da biraz esnemiş ve X4'ü de upgrade edilebilir sürümler arasına katmış. Yani bu durumda X7 upgrade için elinizde X4, X5 ya da X6 sürümlerinden biri olmalı.

CDGS X7 Abonelik: 349$ + KDV
Adobe'nin CC sürümleriyle aynı linsanslama özelliğini sunuyor. Yıllık satın alabileceğiniz abonelik sisteminde sadece abone olduğunuz süre içinde kullanım hakkına sahip olacaksınız. Sürekli CDGS kullanacaksanız aboneliğinizi her yıl güncellemeniz, yeni abonelik satın almanız gerekecek. Aboneliğin en büyük avantajı ise Premium üye özelliklerinin tamamına sahip olması. Örneğin X7'de gelen QR Code özelliğini Premium üye olan X6 kullanıcıları neredeyse 1 yıldır kullanıyorlar.  Ya da 1.000 adet fazladan yüksek çözünürlükte görseli tasarımlarında kullanıyorlar.

Premium Üyelik avantajları
İçerik: Standart içeriğe ek olarak daha fazla sayıda clipart, fotoğraf, font, şablon, pattern gibi ek içerikler.
Erken yeni özellikler: CDGS'nin bir sonraki sürümünde çıkacak olan bazı özelliklere güncellemelerle sahip olabilirsiniz.
Sürüm güncellemesi: Premium üyeliğinizin ya da aboneliğinizin aktif olduğu süre içinde CDGS'nin çıkacak olan yeni sürümüne ücretsiz sahip olacaksınız.

Premium üyeliği kutu/lisans kullanıcıları ek ücret ödeyerek satın alabiliyorlar fakat Abonelik sisteminde fiyat avantajı gerçekten iyi.

CDGS X7 SBE (3 kullanıcılı kutu): 1.799$ + KDV (Kampanyadan Faydalanın: 1.220$+KDV)
Corel, sadece avrupa ülkeleri için Small Business Edition adında 3 kullanıcılı kutu ürün sunuyor. Fiyat avantajıyla 2 lisans fiyatına 3 lisansa sahip olabiliyorsunuz. Fakat X7 için henüz bir bilgi yok, belki de X7 için SBE çıkarılmayabilir. Fakat çıkarılırsa ilk kez buradan duyurulacak.

Gördüğünüz gibi Corel ürün satışı konusunda Adobe gibi katı kurallara sahip bir yol izlemiyor. Adobe artık lisans ya da kutu ürün satmıyor. Yani bir Adobe ürünü satın alıp, teknik imkanlar el verdiği sürece uzun süre kullanmanız mümkün değil. Adobe'den sadece abonelik satın alabiliyorsunuz. Eğer küçük bir matbaa iseniz Adobe CC satın aldığınızda kullandığınız yazılımların dışında bir çok yazılımın ar-ge giderlerini de ödemek durumunda kalıyorsunuz. En azından şimdilik durum böyle.

Corel ise kullanıcılarına seçim hakkı tanıyor. İster kutu/lisans alıp eskisi gibi devam edebilir isterseniz abonelik alıp fiyat avantajından yaralanabilirsiniz. CorelDRAW'ı premium üyelikle kullanmak isterseniz şu anda en avantajlısı abonelik sistemi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder