18 Temmuz 2013 Perşembe

Corel sizi fotoğrafçı yapıyor, hem de ücretsiz...

Fotoğrafçı mı olmak istiyorsunuz ya da fotoğrafçılık mı öğrenmek istiyorsunuz? İster profesyonel fotoğrafçılığa giriş yapmak isteyin, isterseniz hobi olarak fotoğrafçılık öğrenmek isteyin... Corel size Fotoğraf çekimleriyle ilgili tam teşekküllü bir kurs/ders/ipucu paketi hazırlamış.

Corel'in PaintShop Pro ve VideoStudioPro yazılımları, bu yazılımların, fotoğrafçılık ve video prodüksiyon derslerinini bulunduğu yeni Discovery Center ve PicturePerfect adındaki yeni Android uygulaması ile bir kurstan daha fazlasını sunan bir ortam ile Fotoğraf ve Video adına her şeyi öğrenebileceksiniz. İşin güzel yanı amatör kullanıcılar için tüm derslerin oldukça detaylı olması.

Genelde yazılım firmaları kendi yazılımlarının kullanımıyla ilgili yazılı ve video dersleri, anlatımları internet sitelerinde ücretsiz paylaşırlar. Corel burada işi bir adım öteye taşımış ve fotoğraf çekim tekniklerinden tutun da lesnlerin özelliklerine kadar bir çok dersi ücretsiz olarak kullanıcılarına sunmuş.

Yeni Discovery Center şimdilik sadece Video ve Photo bölümleri bulunuyor. Ve her bir kategorinin altında şu bölümler bulunuyor.
Derslere hızlıca ulaşabileceğiniz bir ders galerisi
Video dersler bölümü
Yazılı dersler bölümü
İhtiyacınız olan araçlar bölümü (yazılım, kitap, birebir eğitim)
Yazılımlarla ilgili bilgi bankası (sorun çözümleri veri tabanı)
Topluluk bölümü (forumlar, haber grupları...)
Sözlük

Kıscası ihtiyacınız olan her şey bir arada toplanmış. Yani uzun zamandır beklediğimiz ortam gerçekleşmiş. Yazılım çözüm veritabanında her ne kadar CorelDRAW, CorelPHOTOPAINT uygulamaları olsa da yeni Discovery Center'da şimdilik bu yazılımlar için dersler ve diğer içerikler sağlanmamış. CorelDRAW GS uygulamları için eski Discovery Center'ı takip etmeye devam edeceğiz.

Bir iyi haber de yazılım ve bire bir derslerin dışındaki tüm içeriğin ücretsiz olması.

Yeni Discovery Center'ın dışında çok başarılı bir öğretici araç olan Picture Perfect android uygulamasından da bahsetmeden geçmeyelim.

Picture Perfect tablet ya da akıllı telefonunuzdan erişebileceğiniz bir öğretici araç. Bu uygulamayla hangi fotoğrafı hangi ISO, shutter, aperture gibi değerlerde çekeceğinizi öğrenebilirsiniz. Çekmek istediğinize yakın bir fotoğrafı galeriden seçerek gerekli adımları takip edip sonuca ulaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda tüm fotoğraf derslerine de bu uygulama ile erişebilirsiniz.

Aşağıdaki videoyu izleyerek daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder