19 Nisan 2013 Cuma

CorelDRAW Renk Paleti Yenilikleri

Artık duymayan kaldı mı bilmiyorum ama CorelDRAW X5 sürümünden beri, tekstil sektöründe en çok kullanılan Pantone paletlerinden biri olan Pantone Fashion + Home Cotton selector paletini içeriyor. Kullanıcılar Window> Color Palettes (Pencere> Renk Paletleri) menüsünden Pantone Fashion + Home Cotton selector paletini seçerek açabilirler.


X5 sürümünün yeniliklerinden biri Document (Belge) paleti. Document (Belge) paleti varsayılan olarak açılıyor, genellikle de tasarım pencerenizin sol alt köşesinde yer alıyor. Dosyayı açtıktan sonra seçtiğiniz her renk otomatik olarak bu palete ekleniyor, bu palet dosyanızla birlikte kaydediliyor. Böylece renk denemeleri yaparken, daha önce seçmiş olduğunuz renkleri aklınızda tutmanız gerekmiyor.
Document (Belge) paletindeki renklerden birini silmek istiyorsanız, paletin başındaki damlalık ikonuna tıklayın, renk paletinde silmek istediğiniz rengin üzerinde tıklayın. Böylece renk seçili ama varsayılan rengi mi değiştirmek istiyorsunuz mesajı ekrana gelmez. Sonra paletin başındaki üçgen ikonuna tıklayarak palet menüsünü açın ve Delete Color (Rengi Sil) komutunu seçin.
Document (Belge) paleti menüsünde Automatically Update (Otomatik Güncelle) seçeneğini iptal ederseniz, artık tasarım sırasında seçtiğiniz her renk palete eklenmez. Diğer paletlerde olduğu gibi, paletin başındaki damlalığı seçtikten sonra sayfadaki renklerin üzerinde tıklayarak palete ekleme yapabilirseniz.
Son bir not da Document (Belge) paletinin açıp kapama konusunda. Bu paleti açmak veya kapamak için elbette Window> Color Palettes (Pencere> Renk Paletleri) menüsünden Document Palette (Belge Paleti) paletini seçmelisiniz.

Yazar: Hatice Cesur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder