9 Nisan 2013 Salı

CorelDRAW GS X6.3 yenilik: Connect'e SkyDrive geldi.

SkyDrive Connect’e geldi… artık kendi CorelCONNECT’inize her yerden erişebilirsiniz.

Corel Connect ile ilk defa CDGS X5’te karşılaştık. X6.1’e kadar pek fazla özelliği kullanılmıyordu fakat küçüklüğü ve pratikliği sayesinde CorelDRAW GS DVD’mizdeki tüm içeriği yönetebilme ve Fotolia, IstockPhoto ve Flicker gibi görsel sitelerinden fotoğraflar arayıp bunları kendi bağlantılarıyla birlikte CorelDRAW ve CorelPhotopaint çalışmalarımıza alma imkânı sunuyordu.

CorelDRAW X6.1 güncellemesiyle birlikte Corel Connect gelişmeye başladı ve CorelDRAW GS DVD’leri içindeki tüm içeriğe bulut depolama sistemiyle erişmemizi sağladı. Yani CDGS DVD’miz yanımızda olmasa bile Connect ile internet üzerinden tüm CDGS içeriğine erişebiliyoruz. CDGS içeriğinde binlerce fotoğraf, clipart, Türkçe font, Bitmap pattern, vector pattern, frame vb. olduğunu belirtmeden geçmeyeyim.

X6.3 ile 3.3 sürümüne erişen Corel Connect bulut depolama işini bir adım öteye taşıyor ve SkyDrive’yi bünyesine ekliyor. Bir SkyDrive hesabınız var ise Conncet üzerinden çevrimiçi olup tüm SkyDrive içeriğinizi görsel olarak yönetebileceksiniz. Burada SkyDrive’dan ziyade Dropbox ya da Google’ın GDrive uygulamalarına da yer verilseydi çok daha iyi olurdu. Fakat Corel’in Microsoft ile yakın temasta çalıştığını düşünürsek SkyDrive'ın tercih edilmiş olması hiç de şaşırtıcı değil. İleriki zamanlarda en azından DropBox’un da eklenmesini ümit ediyorum.

Corel Connect ile SkyDrive’ı verimli olarak nasıl kullanabiliriz?

En önemli özellik Connect’in Tray (tepsi) lerinde gizli. Bildiğiniz gibi Corel Connect’te birden fazla tepsi oluşturup bu tepsilere farklı görselleri, tüm kütüphanelerden (Istock, Fotolia, Flickr, Corel Content, CDGS DVD’leri) ekleyebiliyoruz. SkyDrive ile tüm tepsilerimizi bulut depolama alanımıza kaydedip istediğimiz yerden tepsilerimize erişebileceğiz. En azından bu tepsilerimizi SkyDrive’ye kaydedip Connect üzerinde fazlalık oluşturmasını engelleyebileceğiz ve istediğimiz zaman tepsilerimizi kullanabileceğiz. Ayrıca bu sayede belki de günlerce arayıp, bulup seçtiğimiz görsellerimizi eklediğimiz Connect tepsilerini daha güvenli bir şekilde saklayabileceğiz.

Connect ile SkyDrive bulut depolama alanınıza dilediğiniz belgeleri sürükle bırak yöntemiyle kopyalama imkanına da sahip oluyoruz. Corel adında bir klasör oluşturup buraya kendi yaptığınız CDR dosyalarınızı, pattern, clipart, bursh font gibi materyallerinizi kopyalayabilir, her an her yerden erişme imkanına sahip olabilirsiniz. Pattern, font yükleme gibi işlemleri Connect ile SkyDtive üzerinden çalıştırabilirsiniz.

Connect’ten ümitliyim… çünkü X6 güncelleştirmeleriyle birlikte epey gelişti. CorelDRAW Graphics Suite X7 ile daha doyurucu bir Connect karşımıza çıkabilir. Şu anda tek kötü yanı biraz yavaş çalışıyor olması.

Connect Skydrive özelliği bir CorelDRAW Graphics Suite X7 özelliği olup X6.3 ile birlikte kullanmak için Premium Üyelik gereklidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder