19 Aralık 2012 Çarşamba

CorelDRAW® Graphics Suite X6.2 - Hotfix 1 yayınlandı

CorelDRAW GS X6.2 güncellemesindeki bazı önemli hataları düzelten Hotfix 1 yamasının bu hafta sonu yayınlanacağını yazmıştım. Güncelleme beklenenden daha erken geldi. CorelDRAW GS X6.2 Hotfix 1 şu hataları gideriyor.

  • Drawing Scale komutu X6.2'de yok olmuştu, bu komut geri gelecek.
  • CorelDRAW ile renk profili embedlenmiş bitmap'ler açılırkan renk profili tanımama sorunu düzelecek.
  • CorelDRAW X6.1'de biçimlendirilmiş text içeren CDR belgeleriniz açılırken yaşanan yanıt vermeme sorunu düzelecek.
  • CorelDRAW'dan PSD export yaparken alınan hata düzeltilecek. (Bir hata mesajı çıkıyordu)
  • FontNav'daki italik listeleme sorunu, katalog silip ekleme sorunu düzeltilecek.

Bu sorunlardan birini yaşıyorsanız X6.2 Hotfix 1'i mutlaka kurmalısınız. Kurulum işleminde dikkat etmeniz gereken bir kaç husus bulunuyor. Kurukum için aşağıdaki yönergeleri izlemelisiniz.


CorelDRAW GS X6.2 Hotfix 1 Kurulumu:
Öncelikle CDGSX6_Update2_HF1.exe adındaki ve 12,1 MB büyüklüğündeki dosyayı buradan indirip çalıştırın (CorelDRAW, CorelPP, CorelCONNECT gibi suite ait yazılımlarınız açıksa bunları kapatmayı unutmayın). Karşınıza şağıdaki pencere gelecek.
Bu penceredki uyarıyı dikkate alın ve Font Navigator'deki font katalogunuzun silinmesine izin verin. Font katalogunuzu yeniden oluşturmazsanız Font Navigator'deki font görüntüleme, isim karışıklığı sorununu yaşamaya devam edersiniz.

Devam Et düğmesine tıkladıktan sonra da aşağıdaki pencere karşınıza gelecek.
Bu pencere güncelleştirmeleri kontrol edecek ve güncellemeyi tamamlayana kadar ekranda kalacak. Güncelleştirme işlemi bittiğinde de aşağıdaki pencere belirecek.
Bu penceredeki mesajda da CorelDRAW GS X6.2 Hotfix 1'i doğru bir şekilde yüklediğinize dair bir ibare yer alacak. Tamamla düğmesine tıklayıp kurulum işlemini bitiriyoruz. Yönergelerin tamamı Türkçe olduğu için kurulumu bu kadar kolay tamamlayabiliyoruz.

X6.2 Hotfix 1 CorelDRAW GS içindeki yazılımların sürüm numarasını değiştirmiyor. Sadece belli .dll dosyalarının sürüm numarası değişiyor.

Corel firmasının bu kadar çabuk hotfix yayınlaması da gerçekten kayda değer bir çalışma. Çok önemli bir sorunla karşılaşılmadıkça X6.3'e kadar yeni bir yama yayınlanacağını düşünmüyorum. Fakat X6.2 nin her ne kadar kararlı bir sürüm olduğunu söylesem de yine de bazı takılma ve çökme sorunlarının önüne geçilebilmiş değil. Her zaman söylediğim gibi, CorelDRAW'da yaşadığınız her türlü sorunu bana yazın, mutlaka bir çözüm bulmaya çalışacağım.

6 yorum:

  1. Paylaşım için teşekkürler hocam...

    YanıtlaSil
  2. cok seyi cozdu olarak goruyoruz su an.
    tesekkurler.

    YanıtlaSil
  3. kürşad hocam uğraşıyorum uğraşıyorum 6.2 yüklenmiyor doğrulama yapamadık diyor bana bu konuda yardımcı olabilirmisin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi, CorelDRAW X6'yı nereden satın almışsınız?

      Sil
  4. Merhaba. Corel.x6 da Cok fazla donmalar meydana geliyor bugün 10 dakika da 3 defa bilgisayarım donup kaldı sürekli donmasinin sebebi. Ve çözümü nedir. Yardıminiz icin teşekkür ederim

    YanıtlaSil