27 Kasım 2012 Salı

Winzip 17, hızına yetişemiyoruz.

Her 12 ayda bir yeni bir major versiyon yayınlayan Winzip, 17. sürümüne ulaştı. Yakın zamanda yayınlanan Winzip 17 dosya paylaşımı adına çok fazlasını vaat ediyor.

Winzip 16 bir devrim başlatıyor başlıklı yazımda Winzip'in artık bir sıkıştırma programından öte, daha çok kişisel dosya paylaşımına önem veren bir yazılım olacağını belirtmiştim. Zipsend ve Courier eklentileri ile büyük boyutlu dosyalarınızı sıkıştırıp anında e-posta ile gönderebiliyor, facebook gibi sosyal medya ortamlarında paylaşabiliyordunuz. Bir kaç ay önce Winzip 16,5 çıkmış ve yazılımsal anlamda iyi bir yol katetmişti.  Hem 64 bit'e geçmiş hem de AMD'nin yeni işlemcileri ve OpenCL ile çok daha hızlı sıkıştırma yapmaya başlamıştı.

Şimdi ise Winzip 17 ile dosya paylaşımını bir adım öteye taşıyor. Öncelikle winzip popüler bulut teknolojilerini destekliyor. Gdrive, Skydrive ve Dropbox gibi bulut teknolojilerini doğrudan winzip arayüzünden denetleyebiliyor, ayrı ayrı hesaplarınıza bağlı tüm bulut sisteminizi yönetebiliyorsunuz. Benim gibi birden çok bulutteknolojisi kullanıyorsanız hepsine bir arayüzden erişmek için oldukça başarılı bir özellik.

Günümüzde 8 megapiksel ve daha fazla çözünürlük sunan mobil cihazlar nedeniyle çekilen fotoğrafların boyutları büyüdü. Winzip 17'deki Resize Image özelliğini kullanarak dosya boyunu daha da küçültmek için fotoğraflarınızın çözünürlüğünü anında düşürebiliyorsunuz.

Winzip 17 nin içine bir de PDF motoru eklenmiş. Microsoft Office belgelerinizi PDF'e dönüştürüp, sıkıştırıp gönderebiliyorsunuz.

Add a Watermark seçeneğiyle belgelerinize, fotoğraflarınıza otomatik filigran yerlştirebiliyorsunuz.

Yeni eklenen bu özellikler Winzip'in Corel'den iyi derecede faydalandığının göstergesi. Resize image ve PDF motoru algoritmaları tamaen Corel'in diğer yazılımlarından alınmış.

Son olarak Winzip'in bugüne kadar 1 milyardan fazla indirme sayısına da eriştiğini belirtmeden geçmeyeyim.

Detaylı bilgi için: Winzip 17

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder