23 Nisan 2012 Pazartesi

CorelDRAW Graphic Suite X6 Türkiye Lansmanı

Tarih 17 Nisan 2012'yi gösterirken dünya ile aynı anda İstanbul'da CorelDRAW GS X6 lansmanı yapıldı... CorelTÜRK ekibi olarak bu fırsatı kaçırmadık ve lansmana katıldık ve Corel ile CorelDRAW geleceği hakkında konuştuk.

Öncelikle Corel Türkiye tek distribütörü olan Eti Bilgisayar ailesine buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Bizi davet ettiler ve ilgilerini eksik etmediler. Bundan sonra da Eti Bilgisayar ile yakın temasta olacağız ve CorelTÜRK Blog'tan Corel ile ilgili haberleri, gelişmeleri, yenilikleri resmi ağızdan ve en doğru kaynaktan alıp sizlerle paylaşacağız.
Corel İngiltere Bölge Müdürü Carla Del Mar'ın sunumundan.

Lansman Divan İstanbul City Otel'de yapıldı ve neredeyse 4 saat sürdü. Öncelikle çok eğlenceli bir geceydi ve Eti Bilgisayar ailesinin her ferdi çok ilgili ve çok da samimiydiler.

Bu doyurucu tanıtımda Corel İngiltere Bölge Müdürü Carla Del Mar, Corel'in yeni vizyonunu ve yeni yazılımları ile hedeflerini anlatan bir konuşma yaptıktan sonra Eti Bilgisyar Genel Müdürü Ahmet Yanıkoğlu Türkiye'de Corel yazılımlarının durumunu ve 1990 yılından beri Corel ürünlerinin ülkemizde nereden nereye geldiğini anlattı. Son olarak da Eti Bilgisayar Ürün Müdürü Hatice Cesur CorelDRAW Graphic Siute X6'nın yeniliklerini anlattı. X6 yenilikleri çok fazla olduğu için zaman yetmedi fakat yine de çok ilginç noktalara, hatta Corel'in tanıtmadığı bazı yenilikleri bile katılımcılarla paylaştı. Detaylara gelince...

Ahmet Yanıkoğlu (Eti Bilgisayar Genel Müdürü), Carla Del Mar (Corel İngiltere Bölge Müdürü), Evren Kurtul (CorelTÜRK), Kürşad Çakır (CorelTÜRK)

Carla Del Mar konuşmasında Corel ürünlerinin gelişimini, pazardaki yerini ve hedeflerini anlatırken özellikle yeni ürünler olan AfterShotPro, Corel PDF Fusion ve Corel'in yeni satın aldığı Roxio ürünleri üzerinde durdu. Lansman öncesi ve sonrası kendisiyle yaptığım sohbette de bizi ilgiyle karşıladı ve Türkiye'deki kullanıcılar için planlarından bahsederken de önerilerimizi de dikkate aldı.
CorelTÜRK Blog'tan Kürşad Çakır, Eti Bilgisayar Satış Müdürü Engin Dize ve Eti Bilgisayar çalışanları

Ahmet Yanıkoğlu ise Eti Bilgisayar'ın Corel ile 20 yılı aşkın ilişkisinden bahsederken rakamlarla yaptığı açıklamalar ümit vaadediyordu. Özellikle korsan yazılım kullanımında %85'lere varan bir orana sahip olan ülkemizde bu rakamın yavaş yavaş aşağıya çekildiğini belirten Yanıkoğlu, Eti Bilgisayar'ın Corel ile çalışmalarını daha da geliştireceğini de açıkladı. Yine lansman öncesi sonrası sohbetimizde yazılım sektörünün sıkıntılarından, Corel ile Eti Bilgisayar ilişkilerinden ve geleceğe yönelik birlikte neler yapabileceğimizden konuştuk.
Ahmet Yanıkoğlu (Eti Bilgisayar Genel Müdürü) ve yılların Corel'cileri

Hatice Cesur'un sunumu da oldukça etkileyiciydi. CorelDRAW GS'nin kullanım alanlarını, kullanıldığı sektörleri, X6'daki yenilikleri ve pratik kullanım şekillerini anlatırken zamanın kısıtlı olması tadını damağımızda bıraktı. X6 ile ilgili yenilikleri buradan sizinle paylaşmaya devam edeceğim.

CorelDRAW Graphic Suite X6 Türkiye Lansmanında neler olduğunun daha çok merak ediyorsanız aşağıdaki videoları izleyebilirsiniz.


Eti Bilgisayar ailesine tekrar teşekkür ediyor, önümüzdeki aylarda farklı şehirlerde de X6 tanıtımlarını yapmalarını bekliyoruz.

7 yorum:

  1. ooo kıskandık vallahi bi davet edilebilseydik keşke hiç haberimiz olmadı :( :)

    YanıtlaSil
  2. Kürşad Hocamıda Bu Sayede Görmüş olduk ;)

    YanıtlaSil
  3. Adobe CS6 da aldı başını gidiyor. İstiyorum ki Corel yaptığı yeni gelişmelerle asla geri kalmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turgay, Adobe Illustrator CS 6 yeniliklerine baktığımda açıkçası heyecanlandıracak bir şey göremedim. Daha çok var olan özellikleri geliştirmişler ve bazı eksikleri gidermişler. Yenilik olarak tanıttıkları bir çok şey zaten CorelDRAW X5 sürümünde mevcut. Fakat bu Corel firmasından isteklerimizi durdurmamız anlamına gelmiyor. Corel kullanıcıları internette ne kadar aktif olurlarsa yeni sürümlerle ilgili beklentiler bir o kadar karşılanır.

      Sil
  4. Katılım ve Organizasyon Muhteşem Olağan Üstü Sunumuda Unutmamak gerek :)

    YanıtlaSil
  5. Kürşad abi, valla ne yalan söyleyeyim ben sizi daha yaşlı hayal etmiştim hep :) Böyle uzun saçlı gözlüklü garip bir tip bekliyordum [ kendim gibi :) ]

    YanıtlaSil
  6. Bir zamanlar uzun sacli sakalli ve gozluklu biriydim. Simdi gozluk var da sactan eser yok :)




    YanıtlaSil