16 Şubat 2012 Perşembe

Corel DRAW X6'dan ilk görüntüler - 2

CorelDRAW Graphic Suite X6 sürümünün çıkmasına az bir süre kala yeni özelliklerin küçük tanıtımları yapılmaya başlandı. Bir önceki yazımda Corel DRAW X6'daki yeni PowerClip özelliklerini anlatmıştım. Bu yazımda ise CorelDRAW X6'ya eklenen yeni araçları inceleyeceğiz.

CorelDRAW X6'ya bir çok yeni araç eklenmiş. Bu araçlar tamamen vektör efektler oluşturmak için tasarlanmış. Adobe Photoshop kullanıp da Liquify özelliğini kullanmışsanız bu araçlar size yabancı gelmeyecektir. Corel X6'daki yeni arçalarla Liquify etkisini vektör nesnelere verebiliyorsunuz.

Yeni araçlar tamamen bir fırça gibi davranıyor. Seçtiğiniz aracı bir vektör nesnenin üzerinde gezdirirken farenin sol tuşuna basılı tuttuğunuz sürece etkisini gösteriyor ve efekti gerçekleştiriyor. İlk aracımız Twirl. Bu araç, vektör nesnenin her hangi bir yerini spiral şeklinde döndürüyor. Aşağıdaki ekran görüntüleri nasıl çalıştığına dair bir fikir veriyor.

İkinci aracımız ise Smear Tool. Bu araç ise vektör nesneyi, fırçayı gezdirdiğiniz yöne doğru baskılıyor ya da çekiştiriyor. Aşağıdaki görselde nasıl çalıştığını görebilirsiniz.
Diğer araçlar ise Attract ve Repel Tool. Bunlar da yine smear tool gibi çalışıyorlar fakat daha farklı etki veriyorlar.
CorelDRAW X6 ile ilgili yeni özellikler duyuruldukça paylaşacağım. CorelDRAW X6 çıkınca da detaylı bir inceleme sizleri bekliyor olacak.


3 yorum:

  1. Hocam çok sağ olun, paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Power Clip'e eklenen yeni özellikler çok hoş olmuş. X5 yerine x6'ya para verdirecek kadar değilse de alışınca aranacak bir hoşluk.

    Bu yeni özellik "Drawing Tools" da güzel ve hoş ama çok da süper wavvv denecek kadar değil. Arada bir bakabileceğim bir özellik. Bu işleri genelde elle yapmayı seçerim.

    Ama bakalım. Bilirsiniz Trace ettiğimiz resimlerin vector halinde sivri sivri köşeler çıkıntılar vs oluşur. Belki bu özellik onları törpülemeye yardımcı olur. Bakın o zaman elimizden düşmeyen bir tool olabilir.

    Hocam yeni haberlerinizi bekliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Törpülemeye yarayan bir araç bir çok CorelDRAW kullanıcısının hayali... Belki Corel geliştiricileri bu hayali gerçekleştirir... belli mi olur...

      Sil