10 Ocak 2012 Salı

Corel'den Lightroom'a rakip RAW yazılımı... AfterShot Pro

Corel Corp dün itibariyle yeni yazılımı Corel AfterShot Pro'yu piyasaya sürdü. Adobe Lightroom, Apple Aperture gibi Corel AfterShot Pro da RAW destekli bir sayısal fotoğraf iş akışı yazılımı.

AfterShot Pro aslında tamamen sıfır bir ürün değil. Geçen yılın başlarında Corel Corp satın aldığı yazılım geliştiricisi Bibble Labs'ın Bibble yazılımının geliştirilmiş hali olan AfterShot Pro, Corel Dijital Media konseptindeki önemli bir açığı kapatıyor.

AfterShot Pro RAW düzenlemede oldukça gelişmiş ve profesyonel bir yazılım. Sadece bilinen renk düzenlemeleri ve fotoğraf kategorilemeleri dışında gelişmiş bir arama motoru, Corel Knockout benzeri bir dekupe aracı, heal ve clone araçları ayrıca Perfect Clear adında patentli bir otomatik resim eniyileştiriyi bünyesinde bulunduruyor. Programın içinde Batch (çoklu işlemler) yapabileceğiniz güçlü bir özellik ve Web galerileri yapabileceğiniz güzel bir eklenti bulunuyor.
AfterShot Pro, Corel için yeni dünyaların kapılarını açabilir. Yeni yazılım Windows, MacOSX, Linux (32 ve 64 bit) işlerim sistemleri için geliştiriliyor. Deneme sürümünü bu işletim sistemleri için buradan indirebilirsiniz.
100 USD gibi bir fiyata satın alabileceğiniz bu ürün fiyat/performans açısından da dikkate değer.

AfterShot Pro'nun resmi web sayfasına buradan ulaşabilir programla ilgili inceleme videosunu da buradan izleyebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Corel 'den beklenilen geliştirmeler bunlar, daha da özgün ve başarılı çalışmaların habercisi gibi. Bu tarz programları sıklıkla kullandığım için elbette Corel imzalı olan bu yazılımı da bir süre fotoğraf yönetim/edit için deneyip fikirlerimi paylaşacağım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Serhat, fikirlerini ve deneyimlerini bekliyoruz. Teşekkürler.

    YanıtlaSil