14 Mayıs 2011 Cumartesi

CorelTÜRK Blog Anketleri 8 - CorelDRAW'ın hangi sürümünü kullanıyorsunuz?

CorelDRAW X5 piyasaya sürüldükten bir süre sonra açtığım anketteki veriler yine çok ilginç. Anketteki verilere göre CorelDRAW farklı sürümlerinin ankete katılanlar arasındaki oranları şu şekilde:

X5 kullanan 882 kişi (%48)
X4 kullanan 466 kişi (%25)
X3 kullanan 242 kişi (%13)
12 kullanan 154 kişi (%8)
11 veya önceki sürümleri kullanan 79 kişi (%4)

Toplam katılımcı sayısı: 1823


Öncelikle CorelTÜRK Blogta en çok oy kullanılan anket olduğunu belirtmeliyim. Toplam 1823 kişi oy kullanmış. Anketin süresi daha uzun olsaydı bu sayının 2000 leri geçeceğini düşünüyorum. Ankete katılan kişi sayısının artması CorelDRAW kullanıcılarının arttığı gibi CorelTÜRK Blog'un da daha çok ziyaret edildiğini gösteriyor. Tüm katılımcılara teşekkürler.

Gelelim sonuçlara.
Daha önce X4 piyasaya sürüldükten sonra bir anket daha yapmıştım. Bu ankete göre X4 ve X3 kullanıcı sayıları eşitti. Yani X4'e pek de rağbet olmamıştı. Yeni ankette ise X5 kullanıcı sayısı X4'ün iki katı. Bu durumda X5'e geçiş X4'e geçişten çok daha hızlı oldu.

Bence X5 sürümü bu zamana kadar çıkan sürümlerin arasında en iyisi. Özellikle ülkemizdeki gibi Türkçe dil desteği ile kullanımından kaynaklanan sorunların giderilmesi, çoklu çekirdek desteği ile perofrmans artışı ve geliştirilmiş otomatik yedekleme sistemiyle (çalıştığınız dosyaları otomatik olarak siz farkında olmadan kaydediyor) kullanıcılar için cazip duruma geldi.

CorelDRAW X5 Ayrıca yeni renk yönetim sistemi ve renk paletleri kullanımıyla da iyi bir adım atmış oldu.

Corel Corp son zamanlardaki atılımlarıyla bir kez daha sektörde iyi bir rakip olduğunu ispatladı. Global Graphics firmasının gDOC fusion adlı yazılımını Corel PDF Fusion adında piyasaya sürdü. Yeni CAD yazılımı CorelCAD de piyasaya sürüldü. Son olarak da tamamen yenilenmiş olan Painter 12 ve Iphone-Ipad uygulamaları, Corel firmasının yenilikçi yönünün hala devam etitğini gösteriyor. Bunlardan yola çıkarak CorelDRAW X6'nın daha da iyi olacağını öngörebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder