24 Mayıs 2010 Pazartesi

CADTool4 ile CorelDRAW'ın CAD özelliklerini güçlendirin.



LedTool, PlotTool ve NeonTool gibi en iyi ve en başarılı CorelDRAW eklentilerini yazan firmadan her konuda yenilenmiş olarak gelen CADTool4 satışa sunuldu.


Özellikle teknik çizim, mimari, geometri ve matematik ile ilgilenen CorelDRAW kullanıcıları için büyük kolaylıklar sağlaan eklenti (makro) hem X4 hem de X5 sürümleri için ayrı ayrı piyasaya sürülmüş. .NET Framework 2.0 gerektiren eklentide özellikler farklı bölümlere ayrılmış. Bu bölümleri detaylı inceleyelim.

Bilgi edinme, ölçüm araçları:
Bu kategoride; çizim ölçüleri (alan ve uzunluk) hesaplama, seçili segmentin (parçanın) uzunluğunu hesaplama, iki nokta ölçüleri, tanjant ölçümü gibi bilgi dinme ve ölçme araçları bulunuyor.

Çizim araçları:
Bu kategoride ise belirli noktalardan belirli çizimler yapılmasına imkan veren araçlar bulunuyor. Bisector ve Perpendicular çizimi gibi. Bunun dışında parça silme (delete segment) ve remove overlap özellikleri de bu kategori içinde sayılabilir.

Dimensions
Bu kategori CorelDRAW'ın dimension aracının otomatikleştirilmiş hali. Birden çok nesneyi seçip bu nesnelerin ölçülerini tek tıklamayla yanlarına yazdırabilirsiniz. Bunun dışında bu nesneler arasındaki mesafeleri de yazdırabilirsiniz.

Isometric, Hatch Fill, Mirror
Isometric işlemi bir çizimi 3. boyuta getirmektir. Hatch fill ise bildiğiniz ücretsiz hatch fill (tarama çizgileri) makrosunun daha gelişmiş bir halidir. Mirror ise adı üzerinde ayna görüntü yaratmanın daha gelişmiş şeklidir.

Bunların dışında bir çok geometrik şekli çizdireceğiniz ve hesaplatabileceğiniz modülleri bulunuyor.






30 amerikan doları fiyatıyla raflarda yerini alan CADTool4 makrosunu satın almak için Mamcromonster'daki sayfasını ziyaret edebilir, deneme sürümünü ise buradan indirebilirsiniz.

4 yorum:

  1. bu bana soru kitapçığı hazırlarken çok yardımcı olacak, bu blog'u takip ettiğimden beri bana çok fayda sağladı, sayenizde en pratik yollarla corel x5 ve diğer sürümlerinin bütün özelliklerini keşfediyorum. Yakında kendi makrolarımı yazmaya başlarım :)

    YanıtlaSil
  2. selamlar...
    bu ürün dxf export özelliğide katıyormu ( doğru dxf autocad de bozulmayan)?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ürünün demo sürümünü yükleyip deneyebilirsiniz. Ayrıca şuradaki eklentiye de bakmanızı tavsiye ederim. http://www.coreldrawtools.com/

      Sil
    2. Merhaba
      eCut isimli makroda dxf export fonksiyonu var.
      Arc ve polyline değerlerini istediğiniz gibi değiştirip doğrudan CorelDRAW içerisinden
      export yapabiliyorsunuz.
      Arkadaşlar daha önce DXFTool Professional Edition programını kullanıyorlarmış.
      Ama eCut'u görünce ondan daha çok memnun kaldılar.
      http://eng.e-cut.ru/index.php?view=function&functionid=46

      Sil