29 Haziran 2009 Pazartesi

Corel, Windows 7 için hazır.

Corel Corp ve Microsoft'un uzun yıllardır birlikte çalıştıklarını biliyoruz. Microsoft'un geliştirdiği teknolojileri grafik yazılımlarında sonuna kadar kullanmak için Corel'in bu konuya önem verdiğini de biliyoruz. Corel, yeni çıkacak olan Windows 7 işletim sistemine en başında hazır olmak istiyor. Bu durum en başından beri bu şekilde devam ediyor. Corel DRAW'ın kısa tarihi adlı yazımda da görüleceği üzere Corel, Microsoft'un her çıkan yeni işletim sistemi ile eş zamanlı olarak yeni programlarını ve özellikle CorelDRAW'ı piyasaya sürmüş.

Windows 7 altında çalışacak olan, başta Painter olmak üzere CorelDRAW, CorelDESIGNER, CorelPhotoPaint programlarından beklentilerimiz büyük. Özellikle Windows touch özelliğini son noktasına kadar kullanacağını düşündüğüm Corel programları bu alanda sektörde ilk olmak istiyorlar. Microsoft'un düzenlediği Worldwide Partner Konferansında Global ISV Consumer Partner of The Year ödülünü Cakewalk ve Nuance Communications gibi rakiplerin arasından Corel Corp'un kazanması da bunu kanıtlar nitelikte.

Evet, Corel'den beklentilerimiz büyük. Corel'in kendi web sitesinde bir Windows 7 sayfası bulunuyor ve Windows 7 ile iligili Corel haberleri bu sayfadan yayınlanıyor. Bu sayfada Corel User Experience Designer'ı olan Jennifer Fraser'ın konuyla ilgili yorumlarını yaptığı videoyu ve Corel EVP of Products (Corel Ürünleri Başkanı) olan Joe Robert'in yorumlarının yer aldığı videoyu izleyebilirsiniz. Bu videolarda Windows 7 touch ile neler yapılabileceğinin de ipuçları görüntülü olarak verilmiş.

Geçmişe bakarsak Windows 7 nin çıkış tarihi ile Corel DRAW ve belki diğer Corel Programlarının yeni sürümlerinin çıkış tarihi aynı zamanlara denk gelebilir. Bekleyelim ve görelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder