1 Mayıs 2009 Cuma

Kendi renk paletinizi varsayılan olarak ayarlayın

CorelDRAW diğer vektör tabanlı grafik yazılımları gibi çok çeşitli renk paletleri destekler. Kendi paletinizi oluşturabilir ve farklı renk evrenlerindeki renkleri (RGB, CMYK, LAB, PANTONE) bir renk paleti altında toplayabilirsiniz.

CorelDRAW'da benim gibi birden çok renk paletini aynı anda kullanıyorsanız bazı yerlerde renk seçimi konusunda sorun yaşayabilirsiniz. Örneğin iki paletle çalıştığımızı varsayalım. Biri Default CMYK palet diğeri de kendi özel paletimiz olan PALETTE2 olsun.
Bir nesneye Dropshadow efekti verelim ve gölge rengini de PALETTE2 renk paletinden kullanayım deneyelim. Renk seçeceğimiz bölüme geldiğimizde büyük ihtimalle Default CMYK renk paletindeki renkleri göreceğiz. Özel renk paletimiz olan PALETTE2 renk paletinin içerdiği renkleri göremeyeceğiz.


Bunun sebebi kullandığımız Default CMYK renk paletinin Default (Varsayılan) olark seçilmiş olmasıdır. Renk paletindeki ilk kutucuğa (sağa doğru ok şeklindeki simge) tıklarsanız palet ayarlarını içeren bir menüyle karşılaşırsınız. Burada "Set As Default" seçili ise bu palet varsayılan olarak tanımlanmıştır ve CorelDRAW'daki birçok renk seçimi gerektiren yerde bu palet ile karşılaşırsınız.
Kendi renk paletinizi varsayılan olarak ayarlamak istiyorsanız yine varsayılan olarak ayarlamak istediğiniz renk paletinin ilk kutucuğuna tıklayın ve "Set As Default" seçeneğini işaretleyin.
Şimdi tekrar Dropshadow için renk seçme kutucuğuna tıklayın. PALETTE2 renk paletini default seçtiğimiz için burada palette2'nin içerdiği renkleri göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder