5 Mayıs 2009 Salı

Corel'in Windows 7 planları

Bildiğiniz gibi Microsoft yeni işletim sistemi olan Windows 7'yi yakında piyasaya sürecek. Vista fiyaskosunu giderecek gözüyle bakılan Windows 7'nin aday sürümü Microsoft'un resmi web sitesinde yayınlandı. Corel ise aynı gün Windows 7 planlarını açıkladığı bir haber yayınladı. Bunlar tabii ki tesadüf değil. Corel Corp, Microsoft ile uzun yıllardır birlikte çalışıyor. Özellikle CorelDRAW'ın 11. sürümünden sonra MacOS platformunu bırakıp tamamen Windows platformuna yönelmesi de bu birlikteliğin bir göstergesi sayılabilir. Corel, Microsoft Vista için de büyük destek vermişti. X3 için Vista uyumluluğu ve ardından X4 için Vista altyapısını kullanarak yaptığı geliştirmeleri de duyurmuştu.
Corel Windows 7 platformu için geliştirdiği yazılımlar hakkında iddialı konuşuyor.

Corel Windows 7 ile yeni yaratıcı deneyimler sunar

Peki Corel Windows 7 işletim sistemi için hazırlayacağı yazılımlarında neler sunuyor? Corel Windows 7 Planlarını paylaştığı web sayfasında bahsedilen şeyler gerçekten de heyecan verici(!)

Windows Touch
Patentini önce Apple Inc'in aldığı ve hemen Iphone'da kullandığı Çoklu-Dokunma (Multi Touch) benzeri bir sistem Windows 7'de de yer alacak. Microsoft Surface ile bundan uzun bir zaman önce Windows Touch'un ipuçlarını vermişti. Corel ise Windows Touch ile birlikte geleneksel etkileşim tanımını değiştireceğinden bahsediyor. Menüler ve fare tıklamaları dışında gerçek temas ile grafik yazılımlarında eşsiz deneyimler sunacağını belirtiyor. CorelPAINTER için Tablet mantığında bir deneyim olacağı kesin fakat CorelDRAW ya da CorelDESIGNER için ne tür bir fayda sağlayacağını merak ediyorum.

Jump Lists
Winows 7 nin getirdiği yeniliklerden biri olan Jump List kavramı da son kullanılan araçlara daha hızlı eirşim vaat ediyor. Buradaki ve buradaki videolardan Jump Lists kavramını görsel olarak izleyebilirsiniz.

Libraries
Windows 7 Libraries dosyalardan bir kolleksiyon oluşturmanın yeni yolu olarak tanımlanıyor. Dosyaları gruplayarak arama yapmak çok daha kolaylaşıyor. Corel vista için de bu tarz özellikleri yenilik olarak sağlamıştı. Arama ve önizleme konusunda geliştirmeler yapmıştı.

Battery Optimization
Corel yeni yazılımlarında Windows 7'nin geliştirilmiş güç seçeneklerini sonuna kadar en verimli şekilde kullanmayı planlıyor.

Microsoft ve Corel'in birlikte çalışmaları, Microsoft ve Corel'in yöneticilerinin de olumlu açıklamalarda bulunmaları Corel hanesine artı değer katıyor. Corel henüz çalışan sayısını azaltarak ekonomik önlemler almaya başlamışken gelen bu açıklama ile de hisse değerlerinde olumlu bir değişiklik olur mu bilinmez. Bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder