3 Aralık 2008 Çarşamba

CorelDRAW Graphic Suite X4 Servis paket 2 yolda


Servis paket 1 ve Hotfix 1 'in ardından Servis Paket 2 hazırlıkları da bitmek üzere. Servis Paket 2 ile şu sorunlar giderilecek.

1- CorelDRAW geliştiricilerinin üzreinde durduğu RAW desteği geliştiriliyor. SP2 ile Panasonic LX3 ve FZ8, Nikon D90, P6000, Canon EOS 50D, EOS 1000D, Canon Powershot SD300, Sony A900, Kodak C603 ve Olympus E-520 gibi güncel kamera modellerine destek gelecek.

2- Ekran kaydırmalarında (fare tekeri ya da kısayolu olan alt + ok tuşları) görüntü tazeleme (refresh draw) problemi giderilecek.

3- Bir önce yayınlanan yama olan Hotifx 1 de bu yamaya dahil edilecek. Hotfix 1, Autodesk Inventor, AutoCAD Mechanical 2009, ya da Microsoft SQL Server 2008 programlarından birin kurduktan sonra CorelDRAW uygulamalarının başlatılamama sorununu çözüyordu.

4- Wirefirame görüntü modunda text düzenlemeleriyle ilgili görüntüleme sorunları çözülecek.

5- Dropshadow (gölge) efektinde düzeltmeler yapılacak. Özellikle powercliplerin üzerindeki dropshadow efektlerindeki sorunlar giderilecek.

6- Tek katmanlı dökümanların import (ithal) işlemlerindeki katman sorunları çözülecek.

7- Print Merge ile ilgili birkaç düzeltme gelecek.

8- Barkod'ların bastırılırken tek renk (siyah) olarak basılamamsı sorunu düzeltilecek.

Servis paket 2 üzerinde çalışmalar devam ediyor. Yayınlandığında otomatik güncelleştirmeler ile bildirilecek. Corel'i genelde 2 servis paketi geçmeyen güncellemeleri ile tanıyoruz. Bu durumda servis paket 2 çıktıktan sonra bir daha güncelleme mi gelir yoksa yeni sürüm mü bilemiyorum ama sp2 ile X4'ün bugüne kadar yayınlanan tüm CorelDRAW sürümlerinden daha stabil olacağına eminim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder