21 Mayıs 2016 Cumartesi

CorelDRAW X8 Gizli Yenilikler 1


CorelDRAW GS geliştirici ekibi, CorelTÜRK Blog'taki kullanıcı yorumlarından tutun da CorelDRAW resmi topluluk sitesi, haber grupları, danışmanlar konseyi, beta kullanıcıları gibi bir çok yerden kullanıcı geri bildirimlerini alıp CorelDRAW Graphics Suite'ye yön vermeye çalışıyorlar. Milyonlarca kullanıcıdan gelen taleplerin hepsini karşılamak mümkün olmasa da bir çok genel talebi karşılamış durumdalar. Özellikle de kullanıcıların sinirini bozan, rahatsız eden durumları...

Bunlardan birisi de geniş ebat baskı yapan ya da sayfalarını çok büyük çalışan kulllanıcıların maksimum zoom out yaptıklarında sürekli aldıkları uyarı penceresi ekranı. F3 tuşuna bir kaç kez bastığınızda maksimum zoom alanına eriştiğinizi belirten ve her defasında da "OK" düğmesine basıp kapatmanız gereken bir uyarı penceresidir. "This zoom has exceded the boundaries of the drawing space. Your window will be adjusted accordingly." (Bu büyütme çizim alanının sınırlarını aştı. Pencereniz bu doğrultuda ayarlanacak.) mesajını gösteren bu pencere  bizim de bildirimlerimiz sonucunda CorelDRAW X8'de çözüme kavuştu.

Yeni uyarı penceresine eklenen "Do not show this message again" (Bir daha gösterme) kutusunu işaretleyip kapattığınızda bundan sonra sinir bozucu maksimum zoom alanı uyarı penceresi bir daha sizi rahatsız etmeyecek.




Bu pencerenin kaybolmasını istemeyen kullanıcı var mıdır bilmem ama, tüm kullanıcıları düşünerek hareket eden Corel geliştirici ekibi bunu aynı zamanda genel uyarılar arasına eklemiş.

Bu uyarı penceresini hala almaya devam etmek istiyorsanız Tools > Options > Workspace > Warnings bölümünden ulaşacağınız pencerede "This zoom has exceded the boundaries of the drawing space. Your window will be adjusted accordingly." kutusunu işaretleyip "Ok" düğmesine tıklamanız yeterli.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder