12 Temmuz 2014 Cumartesi

CorelDRAW Graphics Suite X7 Update 1 Kurulum Rehberi


Bu yazımda CorelDRAW Graphics Suite X7'nin ilk güncellemesini nasıl yükleyeceğinizi adım adım anlatıyorum. Kurulum her zamanki gibi çok kolay ve sorunsuz gerçekleşecek. Fakat lisanssız kullanıcılar güncellemeleri yükleyemez. Bu nedenle kurulumda sorun yaşıyorsanız önce lisanslı kullanıcı olup olmadığınızı bilmeniz gerekiyor. 

CDGS X7.1 ile çözülen sorunlar ve gelen yenilikleri inceleyip sizin için gerekliyse güncellemeyi yükleyin. Evet ilk defa böyle bir şey söylüyorum. Bu güncelleme sizin için gerekli değilse yüklemeyin çünkü önemli bir sorun ile geliyor. Güncellemeyi yaptıktan sonra CorelDRAW'da herhangi bir yazı nesnesini convertlerseniz ve bu yazıda birden fazla renk varsa diğer renkleri iptal edip tüm nesneyi tek renk yaptığını göreceksiniz. Sonraki güncelleme ile kesin çözülecek olan bu sorun hiçin henüz bir hotfix yayınlanmadı.

Geçelim adım adım X7.1 kurulum rehberimize. Baştan da söylediğim gibi güncellemeyi yapmak için lisanslı corel kullanıcısı olmanız ve CorelDRAW, CorelPHOTO-PAINT ya da CoreCONNECT yazılımlarının içinden giriş yapmış olmak gerekiyor.


1. CorelDRAW Graphics Suite X7 Update 1 için gerekli olan dosyayı buradan indirin.
Dosya adı: CDGSX7Update1.exe
Boyut: 130 Mb
CorelDRAW, CorelPHOTOPAINT, CorelCONNECT gibi tüm CorelDRAW Graphics Suite uygulamalarını kapatın ve dosyayı çalıştırın. Aşağıdaki gibi kurulum dosyaları ilk açılımını yapacak.



2. Sıkıştırılmış kurulum dosyaları dışarıya çıkarıldıktan sonra aşağıdaki onay penceresi karşınıza gelecek. Evet düğmesine tıklayın.

3. Setup penceresi geldiğinde "İngilizce" yi seçip tamam düğmesine tıklayın.

4. Kurulum dosyaları kurulum için gerekli bilgileri toplayacak. Bu adımda hiç bir şey yapmıyoruz.

5. Herhangi bir CDGS yazılımı açıksa aşağıdaki uyarı penceresi gelecektir. Burada hiç bir şeye dokunmadan "ok" düğmesine tıklarsanız açık olan yazılımlar otomatik olarak kapanacaktır. Bu şekilde devam edebilirsiniz.

 6. Kurulum dosyaları yüklenmeye başlayacak.
7. Kurulum işlemi başarılı bir şekilde bittiyse aşağıdaki pencere ile karşılaşacaksınız. Bilgisayarınızı yeniden başlatmak faydalı olsa da CDGS yazılımlarını kullanmak için başlatmaya gerek yok. "Finish" düğmesine tıklayıp kurulumu bitirebilirsiniz.
9. Doğru güncelleştirmeyi yaptığınızı denetlemek için CorelDRAW ya da CorelPHOTOPAINT yazılımlarından birini açarak, Help menüsünden About CorelDRAW (Photopaint ise About Photopaint) komutuna tıklayarak aşağıdaki pencereye ulaşabilir buradaki sürüm numarasını olması gereken ile karşılaştırabilirsiniz.X7.1 için sürüm numarası 17.1.0.572 olmalıdır.

Böylece CorelDRAW X7 Update 1 güncelleştirmesini yüklemiş oluyoruz. Bu şekilde güncelleştirmelerle uğraşmak istemiyorsanız otomatik güncelleştirmeleri açabilirsiniz. Bırakın CorelDRAW Güncellemeleri Kendi Yapsın başlıklı yazımda da otomatik güncelleştirmelerin detaylarını inceleyebilirsiniz.

6 yorum:

  1. Sağolun hocam. Bana gerekli olmadığını düşünsem bile her yazınızı okumaya çalışıyorum. Bakın hemen bir şey öğrendim. O yazı rengi değişmesi ile karşılaştım. Update1 ile oluşan bir sorun olduğunu bilmiyordum.
    İşimi çok pis bozmuştu. 30 sayfaya yayılmış (devam eden) bir Pragraph Text'im vardı. İçinde bazı cümleler kırmızı ve mavi olarak renklendirilmişti. Convert ettim bir baktım tüm renkler sadece siyah olmuş. Bende Revert ile geri alıp PDF olarak aldım. Ciddi bir hata. Umarım tiz zamanda çözeler. 3 ay bekletmiyeler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CorelTÜRK Blog'u takip edenler her zaman yeni bir şey öğrenir, her zaman kazanır, her zaman güncel kalır, her zaman en doğru bilgiye ulaşır... Biraz da reklam yapmaya hakkımız var değil mi :)

      Sil
    2. CorelTÜRK Blog, Türkiye 'nin kaydadeğer tek güncel, zengin içerikli, aktif Corel grafik yazılımı blogudur.

      CorelTÜRK Blog, Corel firması Kanada merkezi ile iletişim halinde olup, en doğru ve güncel haberleri, kaynağından doğrudan edinerek, Türk kullanıcılarına, herkesten önce ulaştıran bir blogdur.

      CorelTÜRK Blog, Corel Türkiye Distribütörü Eti Bilgisayar ile de bağlantılı olup, blog yöneticisi Kürşad ÇAKIR 'ın bizzat konuşmacı olarak katılımlarıyla, resmi Corel seminer ve lansmanlarında adını duyurmuş ve duyurmakta olan köklü bir blogdur.

      CorelTÜRK Blog, takipçileri ve yöneticilerinin istişare ettiği, Corel yorumlarından elde ettiği talep ve önerilerin Blog yöneticisi Kürşad ÇAKIR tarafından derlenip Corel co. 'a raporlandığı bir yapıya sahiptir.

      CorelTÜRK Blog, yalnızca Türkiye 'den değil tüm dünyadan takipçileri olan bir blogdur.

      CorelTÜRK Blog takipçileri, aynı zamanda potansiyel bir CorelTÜRK Blog yazarı olup, ilgilenen ve söz etmek istediği konusunda bilgi sahibi olduğunu düşünen herkesin, CorelTÜRK Blog 'da bir konu ya da isteğine göre geleceğe dair bir çok konuda yazması ve yazar olması, basit bir iletişim formunu doldurmak suretiyle çok kolaydır.

      CorelTÜRK Blog, herkese açık, takipçilerinin öneri ve yorumlarıyla ilerleyen, herkesin birşeyler katabileceği zengin bir blogdur.

      Sil
  2. hocam merhaba, corel draw x5 kullanıyorum, ancak bilgisayar değişikliği yapmam gerekiyor. program cd sini bulamıyorum. yeni bilgisayara nasıl aktarabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ürün faturası mevcut ise destek.eti.com.tr adresinde bir bildirim açarak faturanın bir fotoğrafını gönderin. Yardımcı olacaklardır.

      Sil