30 Ekim 2013 Çarşamba

CorelDRAW'da seri QR Code yapımı ve fazlası.

CorelDRAW, Print Merge özelliği ile bir veritabanı dosyasındaki verileri sıralı olarak alıp bunları tek tek oluşturabiliyor. Print Merge özelliği çok eski sürümlerden bu yana olmasına karşın sadece bir kaç yeniliğin dışında bir getirisi olmadı. Örneğin görsel alamıyor, barcode ya da QR code oluşturamıyor. Yine de basit numaratör işlemleri, takvim, ajanda dizgisi gibi işlemleri rahatlıkla gerçekleştirebileceğiniz bir özellik.

Otomatik olarak görselleri ekleyebilen ve QR Code oluşturabilen bir üçüncü parti eklenti bu işleri rahatlıkla yapmanızı sağlayabiliyor.



VariablesTool 2 adındaki makromuzu incelemeye başlayalım.


VariablesTool 2, LedTool, NeonTool, TextImage, CadTool, DrawStone gibi güçlü makroların yazarı olan Alexander Penkin tarafından üretilmiş ve kullanıma sunulmuş.


Bu makro ile bir veri tabanı dosyasında bulunan verileri tek bir CorelDRAW belgesinde montajlı şekilde oluşturmamızı sağlıyor. Bir örnekle açıklamaya çalışayım. Diyelim ki bir firmanın 100 personeli için ayrı ayrı kimlik kartı yapacaksınız. Bu kimlik kartlarında kişini fotoğrafı, adı, soyadı, çalıştığı departman ve bilgileri içeren QR Code (Kare kod) olsun. 100 kişiye ait olan bilgileri bir excell belgesinde ve fotoğrafları da bir klasörde JPEG olarak firma tarafından sağlandığını düşünelim. Variables 2 ile sadece 1 adet kimlik kartı tasarımını yaparak diğer tüm bilgilerin otomatik olarak veritabanı belgesinden alınıp 100 kişi için ayrı ayrı kimlik kartı tasarımını yapabiliriz.
39,95 $ fiyat ile satışa sunulan makro hakkında deneme sürümünü indirmek ve daha fazla bilgi almak için VariablesTool 2 resmi internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Ya da doğrudan macromonster.com üzerinden satın alabilirsiniz.

5 yorum:

  1. Güzel bir macro gibi duruyor hocam. Tanıtım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel de ne kelime süper bir şey'e benziyor bu makro yazarının kafası iyi çalısıyor kanımca :)

      Sil
  2. merhaba eklentinin x6 verisyonunu yükledim fakat tıkladığımda anlamadığım hata veriyor?

    YanıtlaSil
  3. Bu makro macromonster.com sitesinde satılıyor. Orayla irtibata geçip talep edebilirsiniz.

    YanıtlaSil