7 Eylül 2012 Cuma

Winzip 16,5, Courier 4.0 yayınlandı, 3.5 ise ücretsiz...

Bir Corel Corp markası olan Winzip özellikle son bir kaç yıldır atağa geçti. Yeni zipx dosya biçimi ve yeni sıkıştırma algoritmasıyla özellikle zaten sıkıştırılmış olan JPEG resimleri %25'e yakın oranlarda sıkıştırıyor. Sıkıştırılmış dosyaları dışarı çıkarmadan da önizlemesi yapılabiliyor. Bu özellikler dışında e-posta yazılımlarıyla uyumlu çalışan Courier ve Zipsend ile e-posta eklerini otomatik olarak sıkıştırabiliyor ve 2 gb'a tek dosya e-posta göndermenize izin veriyor...

Gelelim konumuza... Winzip 16,5 piyasaya sürüldü ve 29,95$'dan satışa sunuldu. Winzip 16,5'in yeni özellikleri çok ilginç.

Öncelikle Corel'in hemen hemen tüm ürünlerinin yeni sürümlerinde karşımıza çıkan gerçek 64 bit desteği Winzip için de geliştirilmiş ve 64 bit bir sıkıştırma motoru eklenmiş. Arayüz daha kullanışlı hale getirilmiş ve biraz da makyajlanmış fakat asıl önemli yenilik AMD ile yapılan işbirliği sonucu ortaya çıkmış.

AMD'nin yeni Fusion işlemcileri ve  Radeon ekran kartlarına uyumlu yapıda çalışan yeni Winzip ekran kartının işlemcisini de OpenCL ile kullanarak sıkıştırma hızlarını inanılmaz seviyelere taşımış. Henüz deneme şansım olmadı fakat iddia ettikleri abartılı değil. Özellikle benim gibi geniş bir grafik ve iş arşiviniz varsa sıkıştırma hızı sizin için de çok önemlidir. Winzip artık umut vaat ediyor.

Winzip Courier 4.0 da piyasaya sürüldü. 24,95$'dan satışa çıkan yazılım da 64 bit ten nasibini almış ve gerçek 64 bit desteği ile gelmiş. Bunun dışında yeni sıkıştırma algoritmasıyla daha hızlı sürede sıkıştırma yapabiliyor. 10 taneden fazla dil desteği de yeni sürüme eklenmiş fakat aralarında Türkçe yok. Umarım sonraki sürümde Türkçe desteği de eklenir.

Wiznip Courier 4.0 yayınlanması farklı promosyonlara da etkisini göstermiş ve 1 milyarıncı indirmeye geri sayım adında bir kampanya yapılmış. Buradan e-posta adresiniz ile kayıt olacağınız kampanyada 1 milyarıncı indiren 60 inç HD TV kaznacak. Ayrıca her kayıt olan kişi Courier 3.5'i ücretsiz indirip kullanabilecek. Coureire 3.5 için bir kullanıcı adı ve seri numarası indirme penceresinde size veriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder