16 Ağustos 2012 Perşembe

CorelDRAW X6 Gizli Yenilikler 9: Yeni Transparan Operatörleri

Ülkemiz genelinde CorelDRAW kullanıcıları raster editor (pixel düzenleyici) olarak Adobe Photoshop'u tercih etmekte... CorelDRAW ve Photoshop arasında en çok sıkıntı yaşanan konu ise Photoshop'taki merge mode'lar (screen, overlay, multiply vs.) ile CorelDRAW Transparency Operators arasındaki uyum sorunlarıdır.

CorelDRAW'da bir nesneyi seçerek Transparency Tool (Şeffaflık Aracı) ile Photoshop'taki gibi Merge Mode etkisi verilebilmesine rağmen aynı mode'ların CorelDRAW'da olmayışı, grafik çalışmalarında aynı etkiyi verememek gibi bir sonuç doğuruyor, bu da tasarımcının başka yollardan tekrar düzenleme yapması anlamına geliyor.

CorelDRAW X6'ya eklenen yeni Transparancy Operatörleri bu sorunu büyük ölçüde ortadan kaldırıyor. Özellikle Photoshop'ta çok kullanılan Screen, Overlay, Soft Light, Hard Light gibi mode'ların CorelDRAW'a eklenmesi kullanım uyumu açısından gayet iyi olmuş. Bir CorelDRAW fanatiği davranışı sergileyecek olursak: CorelDRAW'da Photoshop'tan daha fazla sayıda mode bulunuyor. :)

Son olarak aynı özelliklerin CorelPHOTOPAINT'e de eklenmiş olduğun belirteyim.

1 yorum:

  1. Tek tıkla multiply yapma imkanı var mı?
    yani katalog yapıyorum. Resimlerin zemini beyaz. Transparency Tool > uniform> Multiply> Opacity o yapmak uzun sürüyor.

    mesela Toolbar'a bir kısayol atmak mümkün mü?

    YanıtlaSil