2 Ocak 2012 Pazartesi

Corel ve iphone, ipad uygulamaları

Corel firması Kanada'nın en büyük ve dünyanın sayılı yazılım firmalarından biri... Biz daha çok ülkemizde tercih edilen CorelDRAW Graphic Suite ile ilgileniyoruz fakat aslında bilmediğimiz bir çok uygulaması var. Son zamanlarda da küçük çapta mobil uygulamalar geliştirmeye başladılar. Meşhur iphone ve ipad için geliştirilen uygulamalar daha çok grafik ağırlıklı olmasına karşın içlerinden bir kaç tanesi de CorelDRAW ve CorelWORDPERFECT kullanıcıları için kullanışlı uygulamalar. Aralarında bir kaç tane de Adobe Air uygulaması bulunuyo. Bakalım neler yapmışlar...


Corel® Slingshot™

Bu uygulama iphone ya da ipad ile çektiğiniz fotoğraflarınızı pratik bir şekilde facebook hesabınızda paylaşmanızı sağlıyor. Fotoğrafınızı çekiyorsunuz, facebook'taki dilediğiniz kişi ya da gruplarla dilediğiniz albümünüzde paylaşabiliyorsunuz.

Corel® Postcard

Mobil cihazınızda kişiselleştirilmiş posta kartları oluşturup bunları dilediğiniz kişilere göndermenizi sağlayan bir yazılım.

Corel® Beep Beep

ipad'inizi bir boyama kitabına çeviren küçük fakat eğlenceli bir uygulama.


Corel® QuickSort
Windows XP, Vista, 7 ve MacOSX uyumlu bu Adobe Air uygulaması kullanıcı dostu arayüzüyle fotoğraflarınızı pratik olarak paylaşmanızı sağlıyor.

CorelDRAW® Fans

CorelDRAW.com topluluk sitesi üzerinden paylaşımlarınızı yapıp, forumları takip edebileceğiniz güzel bir uygulama. CDR ve .DES dosya biçimlerini destekliyor.


Paint it!™ Now

Yanlış hatırlamıyorsam Corel Corp'un iphone için çıkardığı ilk yazılımlardan... Küçük bir Corel Painter gibi fakat görsellerinizi otomatik olarak düzenliyor. Fotoğraflarınızı yağlıboya tablolara, usta sanatçıların ellerinden çıkmış gibi eserlere dönüştürebiliyorsunuz.

Paint it!™ Show

Fotoğraflarınızla slayt gösterisi hazırlayabileceğiniz bol seçenekli bir ipad uygulaması.

WordPerfect® Viewer

Wordperfect kullanıcıları için wordperfect dosyalarınızı mobil cihazlarınızda görüntülemenizi sağlayan faydalı bir uygulama.

Tüm uygulamaları detaylı incelemek için Corel Mobil Apps sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

4 yorum:

  1. Android yokmuş :)
    CDR gösteren bir android uygulaması işime gelirdi.

    YanıtlaSil
  2. Yıllar önce Macos ve Windows arasında yaşanan işletim sistemi savaşları şimdi de ios ve android arasında yaşanıyor. Yani bir kaç sene sonra kırılmalar olacak ve bir çok yazılım hem android hem de ios için çıkacak. Şimdiden başladılar bile.

    YanıtlaSil
  3. corel'in android uygulamaları'da var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Wordperfect Viewer ve Winzip uygulamaları android için de üretildi. Ayrıca Windows 8 Mobile uygulamaları da bulunuyor.

      Sil