23 Ocak 2012 Pazartesi

Corel Draw X5 Türkçe Yama var mı?

Son zamanlarda CorelDRAW X5 Türkçe yama ile ilgili bir çok soru alıyorum. Öncelikle Türkçe yamayı bilmeyenler için biraz açalım. Bildiğiniz üzere popüler yazılımların neredeyse tamamının arayüzü, yardım dosyaları, açıklamaları ingilizce olarak üretiliyor. Bir çok küçük program üreticisi yazılımlarını yerelleştirmeler için önceden düzenleyerek piyasaya sürüyor. Ve bu sayede meraklı olan kullanıcılar programı Türkçeleştirip bir yama ya da bir dil dosyası olarak kullanıcıların hizmetine sunuyor.

CorelDRAW'ın önceki sürümlerinde workspace üzerinden yapılan Türkçeleştirme ile yamalar yayınlanıyordu. Yani siz programı ingilizce kursanız bile bir yama ile Türkçe'ye çevirebiliyordunuz. Corel DRAW X5 için Türkçe yama maalesef bulunmuyor. Bunu duyunca üzülebilirsiniz fakat daha sevindirici bir haber şu ki; Corel DRAW Graphic Suite X5 zaten tamamen Corel tarafından Türkçe dilinde de üretiliyor.

Corel DRAW X5 Türkçe yamaya gerek duymadan tüm özellikleri ile her bir noktası Türkçe. Menülerden tutun da renk paletlerine kadar, durum çubuğundaki bilgilerden tüm diyalog pencerelerine kadar Türkçe. Kurulum aşaması da dahil... Umarım gelecek sürümlerde yardım dosyası da tamamen Türkçe'ye çevrilir.

Corel DRAW X5 Türkçe yama yok fakat programın Türkçe sürümünü satın alabilirsiniz.

CorelDRAW'ı kendiniz Türkçeleştirmek istiyorsanız Türkçe Corel DRAW başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder