22 Ocak 2011 Cumartesi

ST Thumbnails Explorer artık X5 dosyalarını gösterebiliyor.

ST Thumbnails Explorer kendi alanında iddialı bir belge önizleme yazılımı. ST Thumbnails Explorer hakkında yaklaşık 3 yıl önce detaylı bir makale yazmıştım. O zamanki sürümü 1.5 beta iken şimdi 1.5 beta 3 e yükselmiş.

CorelCONNECT'ten sonra CDR önizleme yapan üçüncü parti bir yazılıma gerek var mı tartışılır fakat ST Thumbnails Explorer'in en büyük özelliği sistemde CorelDRAW yüklü ise CorelDRAW motorunu kullanarak CDR belgelerini yorumlayıp yüksek çözünürlükte önizleme görüntülerini oluşturuyor olması. Yeni sürümü CorelDRAW X5 dosyalarını da destekliyor.

Başarılı bir CDR görüntüleyici olan yazılımın önceki sürümlerinde bazı PDF, PS, PRN, AI belgelerini görüntülemek için Ghostscript yüklemeniz gerekiyordu. Bu sürümde de gerekiyor fakat CorelDRAW X5 kullanıyorsanız kurulum sırasında zaten yüklemiş olmalısınız. Bu durumda Ghostscript yüklemek için tekrar uğraşmanıza gerek kalmıyor.

Yeni sürümde ayrıca bası dosyalar için overprint bilgisi, belgede kullanılan fontlar, linklenmiş görseller gibi bilgileri de belgeleri açmadan görebiliyorsunuz.

Detaylı bilgi için ST Thumbnails Explorer sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder