14 Temmuz 2010 Çarşamba

Alexander Penkin's Charting 3 yayınlandı.

CorelDRAW'ın eksiklerinden birini tamamlayan CHARTING makrosunun 3. sürümü yayınlandı.

Bu sürümde makro oldukça geilştirilmiş olarak karşımıza çıkıyor. Önceki sürümlerinde veri grafikleri için sadece hazır şablon kullanılabiliyorken yeni sürümde hazır şablonları özelleştirebiliyorsunuz. Grafiklerdeki özelleştirme ile tasarımlarınızda esneklik sağlayabiliyor ve çalışmalarınızı hızlandırabiliyorsunuz.


Charting 3 makrosunun bir başka özelliği de TAB ile ayrılmış her hangi bir TXT belgesinden verileri işleyebilmesi. Önceki sürümlerinde sadece CorelDRAW içinde yazılmış bir text nesnesindeki veriler işlenebiliyordu. Herhangi bir TXT belgesinden veri alıp bu verileri de veri grafikleri şekline çevirmek çalışmalarınıza hız kazandırıyor. Eğer veriler bir Excell belgesi şeklinde ise Excell belgesini tab ile ayrılmış txt belgesi olarak kaydedip Charting 3 ile Corel DRAW'da işleyebilirsiniz.

Charting 3 sadece CorelDRAW X4 ve X5 sürümlerinde çalışıyor, ayrıca makronun çalışabilmesi için .net Framework 2.0  gerekiyor. Charting 3 makrosunun detaylarına buradan bakabilir, buradan da satın alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder