2 Haziran 2010 Çarşamba

Corel'den Error 24 açıklaması geldi: Yazılım sahteciliğine maruz kalmış olabilirsiniz!

[nopirates.jpg] 1 Haziran 2010 tarihi itibariyle yaşanan CorelDRAW X4 açılamama sorununu ve çözümünü önce şu yazıyla sizlere aktarmış sonra da gelen açıklamaları sizlere bildirmiştim. Dün yapılan açıklamada (aslında tam olarak açıklama değil) Corel firmasının, sorunu yaşayan kullanıcılardan bilgilerini istediğini belirtmiş, bu bilgilerin gönderilmesi dahilinde Corel firmasının lisanslı kullanıcılar için çözüm üreteceğini aktarmıştım. www.corelturk.blogspot.com


Bugün gelen açıklama tahminlerimi doğru çıkardı. Sorun Lisanslama sorunundan başka bir şey değil. Yapılan açıklama ise şöyle:


"Dün erken saatlerde bazı CorelDRAW X4 kullanıcıları "Product Installation Unsuccessful Please Reinstall Error 24" hata mesajı ile karşılaşıp CorelDRAW X4'ü başlatamadıkları bilgileri gelmeye başladı. Geniş kapsamlı bir araştırmadan sonra sorundan etkilenen kullanıcıların aşağıdaki sebeplerden dolayı etkilendiklerini belirtiriz.
• CorelDRAW Graphic Suite paketini Corel Corporation ya da Corel yetkili satıcısından almayanlar bu soruna maruz kalmışlarıdır.
• Edindiğimiz bilgiye göre bu sorundan sadece CorelDRAW Graphic Suite X4 paketini geçerli olmayan ya da Corel Corporation tarafından üretilmeyen bir seri numarasıyla kurulum yapan kullanıcılar etkilendi.
• Bu sorun güncel yamalar ve güncellemelere (işletim sistemi dahil) bağlı değildir.
• Bu sorun ayrıca bazı Corel Wordperfect Office X4 kullanıcıları tarafından da yaşanmış olabilir.
Özetle eğer "Product Installation Unsuccessful Please Reinstall Error 24"hata mesajını alıyorsanız yazılım korsanlığı kurbanı olmuş olabilirsiniz. Bu konuda size yardımcı olabilmemiz için lütfen Corel müşteri hizmetleri ile irtibata geçin."

Evet dün yani 1 Haziran 2010 tarihli sorunu yaşayan CorelDRAW kullanıcıları yazılım korsanlığına maruz kalmışlar. Dün bahsettiğim Microsoft güncellemeleri de konuyla ilgili değilmiş.

Eğer orijinal lisanslı bir CorelDRAW X4 kullanıcısı iseniz mutlaka Corel Müşteri Hizmetlerine başvurun. Corel Müşteri Hizmetleri sayfasında malesef Türkiye telefonları bulunmuyor. Bu konuyu distribütör ve Corel firması ile doğrudan görüşüp düzeltmelerini isteyene kadar Corel Türkiye distribütörü olan Eti Bilgisayar (0212 212 98 02) ile irtibata geçmenizi öneriyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder