5 Mayıs 2010 Çarşamba

Adobe CS5, Corel'i mi takip ediyor? 2

Adobe Cs5, Corel'i mi takip ediyor? başlıklı yazımda Adobe Illustrator CS5 ile CorelDRAW X5 arasındaki benzerlikleri(!) ve yine CorelDRAW X5 ile Adobe Indesign CS5 yenilikleri arasındaki benzerlikleri(!) sizlere aktarmaya çalışmıştım.

Bugün Adobe CS5 yazılımlarını kısa bir süreliğine deneme imkanı buldum. Bir kaç dakika içinde Adobe Illustrator'un yine fikrini CorelDRAW'dan aldığını düşündüğüm bir özelliğiyle karşılaştım.

CorelDRAW X5'te mesh dolgu için her düğüm noktasının şeffaflığı ayrı ayrı ayarlanabiliyor. Bu yeni özellik illustrasyon çalışpmalarında çok büyük esnekikler sağlıyor. Aşağıdaki arı kuşu illüstrasyonunun tamamı mesh tool ile yapılmış ve kanat uçlarında şeffaflık kullanılmıştır.

Adobe Illustrator CS5'te ne yapmışlar? Evet tahmin ettiğiniz gibi CorelDRAW X5'teki yeni özelliği, yani mesh noktalarına şeffaflık verebilme özelliğini eklemişler.

Adobe grafik yazılımlarını geliştirirken CorelDRAW'ın da pratik yanlarını ve iyi özelliklerini almaya devam ediyor. Yazılım işleri bu şekilde yürüyorsa CorelDRAW da umarım Adobe yazılımlarının iyi özelliklerini sonraki sürümlerde kullanıcılarına sunar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder