22 Şubat 2009 Pazar

X4'te Live Text Özelliğini Tamamen Kapatabilirsiniz.

Corel Draw X4 bir çok yeni özelliklerle gelmişti. Live Text de bunlardan biri. Fakat bu özellik işlemci gücü zayıf bilgisayarlarda sıkıntı yaşatabiliyordu. Özellikle font değiştirirken Live Text'ten kaynaklanan takılmaları önlemek için bir kaç öneride bulunmuş, Live Text'i kullanmamanın yollarını anlatmıştım. Fakat bu yöntemler Live Text özelliğini tamamen kapatmıyordu.

Şimdi ise Live Text özelliğini tamamen kapatabilirsiniz. Bunun için regedit!te küçük bir oynama yapacağız.

Öncelikle CorelDRAW X4'ü kapatın, sonra Başlat>Çalıştır ile açacağınız çalıştır penceresine Regedit yazıp enter'a basın. Regedit programı açıldığında HKEY_CURRENT_USER\Software\Corel\CorelDRAW\14.0\CorelDRAW\Application Preferences\TextTool anahtarını bulun. Buradaki Live Text değerini 0 (sıfır) yapın ve Regediti kapatın. CorelDRAW'ı yeniden başlattığınızda Live Text özelliğinin artık varolmadığını göreceksiniz.

Live Text'i zaman zaman kapatmak veya tekrar açmak ihtiyacını hissederseniz buradaki regedit kayıt girdisi dosyalarını kullanabilirsiniz. Sadece bu dosyalara çift tıklayarak Live Text kayıt girdilerini değiştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder