21 Temmuz 2008 Pazartesi

CorelDRAW X4 Yenilik 19 (Typographic Quotes)

CorelDRAW X4 tipografik anlamda da bir çok yenilik getirmişti. CorelDRAW X4 ile metin çerçevelerini mirror yaptığınızda 180 derece dönme sorunu olmuyor, What the font ve Live text de yeni tipografik özelliklerden... Ayrıca X4 ve X3 sürümleri için 3. parti text dockerları da Corelde Tipografik işlemlerin iyileştirilmesini sağlıyor. Bunların dışında küçük ama etkili olan bir yenilik daha var. Bu da Tipographic Quotes yani tırnak işaretleri...

Önceki sürümlerde Quick Correct (Yazı yazma sırasında yazım hatalarının giderilmesi) sayesinde klavyeden gireceğiniz (") çift tırnak işareti (normalde inch'in sembolü olan işarettir.) Gerçek çift tırnak işaretine (“) dönüşüyordu. X4 sürümünde ise her dil için tek ve çift tırnak işaretleri açık ve kapalı şekilleri tek tek ayarlanabiliyor.
Language bölümünden dil seçimini yapıyorsunuz. Single ve Double quotes'in karşısındaki listelerden de baş ve son tırnaklar (açık ve kapalı), çift ve tek tırnaklar için ayrı ayrı tırnak şekli seçebiliyorsunuz. Ve klavyeden (") ve (') işaretlerini girdiğinizde otomatik olarak (yazarken) başta ve sonda kullandığınız tırnaklar seçtiğiniz şekillere dönüşüyor.

Bu şekilde kullanmak isteiyorsanız Change Straight quotes to typographic quotes işaretini kaldırın. Rakamlardan sonra düz tırnak kullanmak istiyorsanız Use straight quotation marks after numbers işaretleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder