24 Temmuz 2008 Perşembe

Corel DRAW için Türkçe kitaplar

İnternette Corel DRAW için yazılmış Türkçe kitaplara bakarken birkaçı gözüme takıldı. Corel DRAW X4 için henüz Türkçe kitap yayınlanmamış fakat tüm sürümler için yeterli olabilecek ve İçeriği iyi, fiyatı çok uygun olan birkaç tanesinin tanıtımlarını yayınlıyorum.


CorelDRAW Uygulamaları (Osman Gürkan)
CorelDRAW'ı kullanarak adım adım tasarımın nasıl yapılacağını öreneceksiniz. Çeşitli konularda bir birinden özgün pek çok uygulama mümkün olan en ayrıntılı ancak en kısayoldan anlatılmıştır. Bu kitabı kullanarak tasarım yeteneğinizi geliştirmek için temek CorelDRAW bilgisine ihtiyacınız vardır. Bu kitabın amacı CorelDRAW programının kullanımını öretmek değildir. Bu kitabın amacı temel CorelDRAW bilgisi olanlara CorelDRAW'ı kullanarak tasarım yapmayı öğretmektir. CorelDRAW programının kullanımını örenmek için CorelDRAW X3, Osman Gürkan, Nirvana Yayınları kitabını kullanabilir veya herhangi bir CorelDRAW kitabından yararlanabilirsiniz. Kitapta Yer Alan Bazı Konular: Logo ve Arma Uygulamaları, Nesne Uygulamaları, Alet Çizimleri, Efekt Uygulamaları, Arka Plan Uygulamaları, Web için Düğme Uygulamaları, Web için Buton Uygulamaları Web için Ara yüz Uygulamaları, Web için Gezinti Çubuğu Uygulamaları, Kurumsal Çalıma Uygulamaları, Metin Uygulamaları(Tanıtım Yazısından)
Sayfa Sayısı: 240
Ebat: 14 x 20 cm
Fiyat: 10,50 YTL (KDV Dahil) (idefix)


CorelDRAW X3 (Hatice Cesur)
CorelDraw tasarım ve görüntü işleme programları arasında en popüler yazılımlardan biri. Uzmanının kaleminden CorelDraw kullanmayı öğrenmek ya da bu programla ilgili becerilerini geliştirmek isteyenler, bu kitapla amaçlarına ulaşacaklar.
Hatice Cesur'un kaleme aldığı kitapta CorelDraw'ın temel özellikleri, arayüzü, çizim araçları, bilgisayarla çizim yapma yöntemleri gibi ana konuların yanısıra katmanlarla çalışmak, renk kalibrasyonu ve yazdırma ayarları gibi daha ileri konular da yer alıyor.
(Tanıtım Yazısından)
Sayfa Sayısı: 176
Ebat: 13 x 20 cm
Fiyat: 6,65 YTL (KDV Dahil) (idefix)



Biraz da nostalji...

CorelDRAW 4
Kitap CorelDRAW 4'ü anlatmasına rağmen 648 gibi fazla bir sayfa sayısına sahip. Güncel Corel sürümlerinde olmayan Corel Chart, Corel Show, ve Corel Move da derinlemesine anlatılmış.
...Kitabın büyük bir bölümünü, CorelDraw'un temeli olması açısından CorelDraw oluşturmuştur. CorelDraw'un tüm özellikleri, araçları, uygulamaları ayrıntılı olarak anlatılmıştır. İlerleyen bölümde CorelDraw paketinin diğer elemanları olan Corel Chart, Corel Show, Corel Photo-Paint ve Corel Move'un kullanımı anlatılmıştır. Kitap CorelDraw paketinin içerdiği tüm programların kullanılmasını anlatmıştır...
(Önsöz)
Sayfa Sayısı: 648
Ebat: 15,5 x 24

CorelDRAW 5.0
Biz bu kitabımızda, okuyucularımıza olabildiğince yararlı olabilmek için konuya iki farklı açıdan yaklaşmanın uygun olacağına inandık ve konuları bu yaklaşıma göre ele alıp sıraladık. Bu sıralamada öncelikle, CorelDraw'a ilk kez bu uyarlaması ile başlama şansını yakalayan yeni kullanıcıların, bu şanslarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlayabilmek için gerekli ön bilgileri vermeye gayret ettik. (Önsöz)
Sayfa Sayısı: 609
Ebat: 16 x 24 cm
Fiyat: 4,28 YTL (KDV Dahil) (idefix)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder