24 Haziran 2008 Salı

Corel Draw Graphic Suite X4 Service Pack 1 izlenimleri

İnternetin dünyada bu denli yaygınlaşması ve özellikle de bilgisayar programlarıyla ilgilenenlerin intenette oldukça aktif olmasının faydalarından biri de herkesin sesini duyurabilmesi. Corel özellikle topluluk sitesi coreldraw.com dan gelen istekler üzerine servis paket düzeltmelerini yaptı ve yayınladı. Servis paketteki düzeltmelerin büyük bir kısmı daha önce belirlenmişti ve bunu da CorelTurk Blog'da paylaşmıştım. scrapbook Docker, Seçilen bitmap'lerin çözünürlüğü status bar'da (durum çubuğunda) gözükmesi, Touch-pad kullananlar için düzeltmeler, Video sürücüleri ile uyumluluk, katman (layer) mimarisinin düzeltilmesi, font boyutu büyütüp küçültme kısayollarının düzeltilmesi gibi birçok düzeltme yapılacağını biliyorduk. Bu önemli düzeltmelerin dışında pek fazla düzeltme yok. Photopaint ile ilgili de birkaç düzeltme yapılmış.

Eğer servis paket 1 de başka yeni bir hata yok ise ikinci yama çıkmayabilir. Bunun sebebi de yaşanan ve bilinen bütün hataların servis paket 1 ile düzeltilmiş olmasıdır.

42 mb'lik servis paket dosyasını indirip doğrudan kurabilirsiniz. Ya da Corel DRAW içinden Help menüsünden Updates'i seçip güncelleştirmeyi buradan da yükleyebilirsiniz. Otomatik güncelleştirmeer açıksa zaten yeni servis yaması için uyarı gelecektir.

Corel Draw X4 ün Designer X4 ten önce çıkması Designer kullanıcılarının da faydasına oldu. Henüz Teknoloji incelemesi için yayınlanan bir sürümü bulunuyor. Corel Draw X4 servis paket sayesinde de Designer hataları baştan düzeltilmiş olarak satışa sunulabilir.

Corel malesef çok fazla yeni teknoloji geliştiremiyor. Bundan sonraki sürümleri için de ne kadar yenilikle gelir bilinmez.

Son olarak hep uyarıyordum. Bir yazılımı ilk servis paketi ya da ilk yaması çıkmadan kullanmak pek doğru değil. Corel Draw X4 servis paket 1 i yükledikten sonra programı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder