23 Mayıs 2008 Cuma

Oberon Corel makrolarını X4 için güncelledi

Meşhur Claendar Wizard (Otomatik Takvim Yapma makrosu)'nu yazan Alex Vakulenko tüm makrolarını CorelDRAW X4 için güncelledi.

Belki de en eski corel makrosu yazarlarından biri olan Alex Vakulenko'nun çok sayıda Corel Makrosu var. Oberon Function Plotter, Oberon Coloer Replacer, SecuriDesign, Oberon Curve Works, Selection Manager, Fit Objects To Path, Jigsaw Puzzle Creator, Thumbnailer, CSelect Guidelines, Copy To Adobe Illustrator, File Name inserter, Object Tiler, Round Corners, All Tangents, Curve Effets, Delete Segment, Three Point Arc, Limit Colors ve Crop Marks.

Bu makroların her biri oldukça işe yarar ve gerçek anlamda çözüm üreten makrolar. Özellikle color replacer, object tiler ve crop marks makroları CorelDRAW'ı matbaa ve baskı öncesi işlerinde kullananlar için olmazsa olmazlardan.

Yazarın makrolarını Oberonplace'den indirebilirsiniz. Ayrıca Coreldraw.com kurulana kadar, corel haber grupları dışında en hareketli corel platformu olan bir de forumu var. Son zamanlarda eski popülaritesini kaybetmesine rağmen profesyonellerin paylaşım yaptığı bir platform olduğu için mutlaka ara sıra gözatmakta fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder